mandag den 12. marts 2012

Tema: Stille eksistenser

4 kommentarer:

  1. I et hvert lokalsamfund erd er altid et antal fremtrædende personer, men også altid nogle "der falder i med tapetet"

    Katinka,som er hovedpersonen "Ved Vejen" i er en stille eksistens, men dog med megen opmærksomhed fra omgivelserne på grund af sin position via ægteskabet med Bai. Men hun bevarer sit rolige sind og undseelighed. Bentzen er endnu et ekempel på hvordan en stille eksistens lever. Han er en týpe som ingen bemærker synderligt meget, ikke gør meget væsen af sig selv eller blander si unødigt i ting og derfor heller ingen taler om. Man kommer dog i tanke om hans eksistensn år der skal laves småting, sendes bud osv.

    SvarSlet
  2. "Ved vejen" er en del af et samlet værk der hed "Stille eksistenser". Den blev dog senere udgivet som et selvstændigt værk.

    I "Ved vejen" følger man mest kvinden Katinka, som ikke gør meget væsen af sig.
    Hun er vellidt af folk i lokalsamfundet, der værdsætter hende for hvem hun er.

    Katinka har den evne at hun kan holde meget inde. Hendes forhold til Hr. Bai er ikke altid holdbart, men hun får forholdet til at virke uden at mugge over det.

    SvarSlet
  3. Hr. Huus er måske ikke den typiske stille eksistens. Han er ofte social og deltager gerne i de forskellige sociale arrangementer, men er ikke så god til de tætte venskaber/bånd. Tit trækker han sig tilbage og søger mod den tryghed han syntes at finde i den ofte ligså tilbagetrukne Katinka Bai.

    SvarSlet
  4. Meget fint afsnit om "de stille eksistenser i udkantsdanmark"

    SvarSlet