mandag den 12. marts 2012

Persongalleri

9 kommentarer:

  1. Lille bentzen er et eksempel pde stille eksistenser i et lokalsamfund. Han har sit job på stationen´og er ellers en person som går til hånde når folk har brug for det, uden egentlig at blive regnet med. Vi hører ikke meget om ham i Ved Vejen men han er f.es budbringer i forbindelse med Katinkas nære død, hvor agnes skal hentes. Han skriver digte med en vis humor, vi hører at han ved julefesten fremfører et af sine digte og at Bai slog sig på maven af grin. Éllers er han typen der deltager, men falder i søvn i et hjørne.

    SvarSlet
  2. Stationsforstander Bai er en mægtig herre og han er gift med Katinka. Han er vellidt i den lille by og elsker at flirte med de unge piger/damer. Han elsker kortspil med mændende og en god toddy. Han føler måske, at han fortjener mere i ægteskabet end han får, men han klager ikke til Katinka. Han er flittigt i sit job og sætter en ære i det! Han er en social figur og takker gerne ja til diverse invitationer. Han er for selvoptaget til at opdage, at katinka har sine følelser for en anden. Han får plejet sine behov på kroen, imens han lever i et "lykkeligt" ægteskab med Katinka.

    SvarSlet
  3. Frk. Jensen er uddannet lærerinde og er særdeles god til fremmedesprogarter. Hun sætter pris på et korrekt og præcist sporg.
    Hun bor alene sammen med sin elskede hund, Bel-Ami. Hun blander sig ikke for meget og sidder ofte i et hjørne. Hun satte pris på ikke at blive regnet til de påtrængende, derfor holder hun sig lidt i baggrunden. Efter Katinkas død overvejer Frk. Jensen at sælge sin skole, hun mener at hun altid har passet bedre til at "være en dame med dannelse, som fruen i huset" s. 170.

    SvarSlet
  4. Katinka er den stille pligtopfyldende kvinde og hustru, som finder glæde i naturen og de jordnære ting. Hun er gift med Bai, ikke så meget af lyst som af pligt og forelsker sig skjult i den nyankomne Huus, med hvem hun deler sine interesser. Hun er den gode veninde og lytter gerne når behovet er der. Ubevidst om mandens eskapader gør hun alt for at være den gode hustru. Selv mens sygdom sønderriver hendes krop og svækker hende gør hun sit ypperste for at give hendes Bai en god fødselsdag.

    SvarSlet
  5. Hr. Andersen, er en mindre person i bogen, man høre ikke så meget om ham. Han hjælper til i kirken igang imellem, hvor han holder nogle prædiker. Ellers bruger han sin fritid sammen med Agnes, som han er forelsket i, men en dag rejser han, da han har fået et kald fra vestkysten.

    SvarSlet
  6. Agnes Linde er præstens datter. Hun er fortrolige med Katinka. Agnes er forelsket i Hr. Andersen, og snakker meget med Katinka om det. Hun er også den store støtte for Katinka, da hun ligger for døden. Agnes er omkring ca. 20 år.

    SvarSlet
  7. Pastor Linde er et roligt gemyt.
    Han er en mand der ved hvor han vil jave skabet skal stå, og er ikke bange for at sige sin mening, selvom det i sidste ende kan såre andre.
    Han er ligeledes et familiemenneske, der går ind for at familien holder sammen.
    Pastor Linde går da heller ikke af vejen for en lille fest, hvor man kan få en "lille" en.

    SvarSlet
  8. Fru Abel Enkefrue med to døtre. Louise som er­ Fru Abels ældste datter og Ida ­Fru Abels yngste datter. Fru Abel har store ambitioner for hendes døtre, da hun sender dem til København for at blive gift med en dannet mand.

    SvarSlet
  9. Propitær Kæir er en en mand med meninger. Han er vild med damer og jo flere jo bedre. Han har sit eget firma og er gode venner med Bai. Kæir og Bai har været på en del dame turer. Kæir mener, at kvinder er til for mændendes skyld.

    SvarSlet