tirsdag den 13. marts 2012

Smagsdommerne

Hvad er din vurdering af "Ved vejen"? Sjov, kedelig, interessant, ligegyldig, besynderlig, aktuel eller andet? Begrund dit svar!

11 kommentarer:

  1. Jeg synes den er meget interessant.... og aktuel i forhold til at det kunne forekomme i dag. Sjov læsning, sjove karakterer. Ville sikkert aldrig have læst den hvis ikke den var givet ud på klassen :)

    SvarSlet
  2. God historie, speciel skrivestil skal lige vænne mig til sproget. Den sætter nutidens frisind i et andet perspektiv. Havde nok heller ikke læst den hvis ikke det var en del af pensum.

    SvarSlet
  3. Jeg mener bogen er langtrukken og kedelig. Bogens sprog springer fra passager med nærmest moderne sprogbrug, til passager med meget gammeldags og forsnøvlet sprog, der gør at man bliver ved med nærmest at snuble over ordene.
    Det fungere dog fint, at der udelades meget, som gør det muligt selv lave et imaginært og visuelt portræt af karakterende og omgivelserne de færdes i.

    "Ved vejen" er ikke et værk jeg selv ville tage ned fra hylden, og den er bestemt ikke et værk der vil sidde i min erindring som en god oplevelse. Bogens sproglige form sætter hele oplevelsen tilbage i skyggen af hvad man kunne have forvente.

    Bogen er fortidens pendent til sukkersøde feministiske kærligheds historier. Og jeg er da også sikker på, at hvis den skulle filmatiseres på nuværende tidspunkt, ville den nok tiltrække flere af det kvindelige køn.

    Bogen for en * ud af 5.
    Den ene stjerne gives for at man selv skal bruge hovedet for at visualisere(opfinde) Personerne og omgivelserne.

    SvarSlet
  4. Jeg syntes bogens handlingsforløb var indbydende og jeg fik lysten til, at læse videre. Sproget i bogen skulle jeg lige vende mig til. Men alt, alt syntes jeg det har været en god bog.

    Dog ville det ikke være en bog jeg selv ville vælge, men jeg syntes den er aktuel i forhold til det emne vi har haft om det moderne gennembrug og derfor syntes bestemt ikke det har været spild at læse den.

    SvarSlet
  5. Hvis Herman Bangs "Ved vejen" er en sukkersød feministisk kærlighedshistorie, så er bestemt en langhåret, feministisk hippie med hængepatter. Jeg var underholdt og dybt berørt under læsningen. Og så synes jeg, at det er skønt, når en forfatter ikke taler ned til sin læser og lader os arbejde lidt selv.
    ***** (fem stjerner ud a fem)

    SvarSlet
  6. Det er en udemærket bog. Det er en handling som nemt kunne være nutids og det gør det nok lidt nemmere at forholde sig til som læser. Sproget skal man lige vænne sig, men ret hurtigt bliver det nemt at forstå!
    Det er nok ikke en bog jeg selv ville vælge, men udemærket og en god oplevelse:)

    SvarSlet
  7. Det er meget individuelt hvad man som læser ønsker sig af en bog. Personligt vil jeg gerne have gennemgribende spænding. En spænding der får mig til at fortsætte læsningen. Jeg vil gerne sidde med følelsen af at jeg bare må hvide hvad der sker på næste side... Derfor er Herman Bangs "ved vejen" ikke lige noget for mig. Det var en fin lille hyggelig bog, men jeg må indrømme at jeg kedede mig, og tit faldt i søvn. Det har nu ikke noget med bogen at gøre, da den i sig selv fungerer fint, men jeg er bare ikke i målgruppen for den type bog!

    Derimod synes jeg det har været en fin og anderledes måde at arbejde med bogen på, jeg kan godt lide at alting ikke altid er som det plejer at være!!!

    SvarSlet
  8. Sara,- alene for den kommentar får du 5 ud af 5 i min bog ;)

    SvarSlet
  9. fagligt var bogen relavant i forholod til det moderne gennembrud, og har da lært meget omkring Herman Bang og hans impressionistiske skrivestil.
    Men personligt selv syntes jeg bogen var kedelig og var langt fra noget jeg selv ville have valgt!

    SvarSlet
  10. Dannelse kan nogle gange forveksles med kedsommelighed :)

    SvarSlet
  11. Jeg synes at første del af bogen var meget tung at komme igennem, men til sidst gik det dog lidt bedre.. (Jeg faldt ikke i søvn hele tiden)Bogen ville ikke være en jeg på nogen måde selv ville have valgt, men den skulle læses og det blev den, og til sidst blev den også spændende.

    SvarSlet